Help uw fietsbatterij de winter door!

Help uw fietsbatterij de winter door!

Net als uzelf, is de fietsbatterij van uw e-bike gevoelig voor kou. Waar ons lichaam harder moet werken wanneer de kou ons lichaam bekruipt, gebeurt bij de fietsbatterij hetzelfde: Als het koud is, stroomt de energie minder makkelijk door het systeem. Dit kan ervoor zorgen dat de actieradius van uw fietsbatterij met lage temperaturen kleiner is dan normaliter. Om de levensduur van uw fietsbatterij in stand te houden, is het belangrijk om uw fietsbatterij goed te verzorgen in deze periode.

Door ebikebatterij.be, 08 februari 2021

Net als uzelf, is de fietsbatterij van uw e-bike gevoelig voor kou. Waar ons lichaam harder moet werken wanneer de kou ons lichaam bekruipt, gebeurt de fietsbatterij hetzelfde: Als het koud is, stroomt de energie minder makkelijk door het systeem. Dit kan ervoor zorgen dat de actieradius van uw accu met lage temperaturen kleiner is dan normaliter. Om de levensduur van uw fietsbatterij in stand te houden, is het belangrijk om uw accu goed te verzorgen in deze periode. 

 

Berg uw fietsbatterij op

Te beginnen met het opbergen van uw fietsbatterij. Het maakt niet uit of u uw stalen ros nog dagelijks uit de garage neemt, of dat u hem met deze weersomstandigheden liever laat staan. In beide gevallen is het zaak om om de handleiding -zoals bijgevoegd aan uw aankoop- grondig te lezen en zorgvuldig met uw fietsbatterij om te gaan. Een fietsaccu gedijt zoals gezegd minder goed in koude temperaturen en dient zoveel mogelijk vorstvrij bewaard te worden. Een droge, geventileerde ruimte op kamertemperatuur is hiervoor het meest geschikt. Stalt u uw e-bike buiten of in de schuur, haal dan de fietsbatterij uit uw fiets en bewaar deze binnen. Controleer regelmatig of de lading nog halfvol is en laad zonodig bij. 

 

Tips voor een gezonde fietsbatterij in koude dagen

Om uw fietsbatterij in topconditie te houden, hebben wij enkele handige tips voor u op een rijtje gezet:

 1. Controleer altijd de handleiding voor het bewaaradvies van uw fiets batterij. Deze wordt u bij aankoop toegestuurd.
 2. Laad de fietsbatterij niet onbeheerd op.
 3. Zorg dat de fietsaccu ’s winters op kamertemperatuur is.
 4. Laat de fiets accu nooit leeg in de fiets zitten, want er kan diepteontlading ontstaan.
 5. Zet je fiets bij voorkeur binnen, desnoods in een garage of schuur. Laat uw e-bike nooit buiten staan.
 6. Een fietsbatterij dient met regelmaat te worden ontladen en weer opgeladen om gezond te blijven. Wanneer u uw fiets niet gebruikt, laad uw fietsbatterij dan minimaal één keer per maand op. Denk eraan dat de fiets accu door zelfontlading langzaam leegloopt.

 

Ga voorbereid op pad

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Wees goed op uw hoede wanneer u en uw fiets er onder deze weersomstandigheden op uit trekken. Het winterse weer is prachtig, maar kan verraderlijk zijn. Ga altijd goed voorbereid op pad, ook al is het maar een klein stukje. Een ongeluk zit eenmaal in een klein hoekje! Controleer daarom regelmatig uw bandenprofiel, remmen en verlichting. Zorg ervoor dat de stand van uw zadel comfortabel is om makkelijk met je voeten bij de grond te kunnen wanneer de situatie daarom vraagt.

Het gehele team van ebikebatterij.be wenst u nog vele veilige fietskilometers toe! 

Lees ook:
 1. De levensduur van de accu van uw elektrische fiets verbeteren

  De levensduur van de accu van uw elektrische fiets verbeteren

  Lees meer
 2. Hoe kunt u zich als elektrisch fietser goed voorbereiden op de wintermaanden?

  Hoe kunt u zich als elektrisch fietser goed voorbereiden op de wintermaanden?

  Lees meer
 3. Is mijn fiets batterij aan vervanging toe?

  Is mijn fiets batterij aan vervanging toe?

  Lees meer