Het nieuwe Bosch Performance CX Smart aandrijvingssysteem

Het nieuwe Bosch Performance CX Smart aandrijvingssysteem

Afgelopen maand heeft Bosch haar nieuwste innovaties gepresenteerd waarvan er één bovenuit sprong; het nieuwe Bosch Performance CX driving system. Technisch gezien is er niets veranderd aan de inhoud van de motor ten opzichte van de 2021 motor. Maar alles eromheen daarentegen wel. De eBike Flow-app, bedieningseenheid, een nieuwe batterij en het display zullen van belang zijn het komende jaar voor Bosch. Met als doel om de e-bike community te voorzien van meer rijplezier. Hoe Bosch dat van plan is lichten wij toe in deze blog!

De eBike Flow-app 

Het begint allemaal bij de eBike Flow-app. Dit is het centrale element. De app verbindt de gebruiker met de fiets en zorgt er daarmee voor dat de ‘connected biking’ belevenis tot leven komt. Via de app kunnen er blijvend updates worden uitgevoerd zodat de nieuwste en meest innovatieve functies kunnen worden toegevoegd aan jouw e-bike. Zo kan de app je favoriete rijmodus onthouden en kunnen al je activiteiten automatisch worden geregistreerd. Deze kunnen weer worden gelinkt aan fitness-apps waaronder Apple Health. 

Ook is het mogelijk om de verschillende fietsstanden volledig naar wens aan te passen. De motor heeft verschillende standen waaronder turbo, eMTB, tour, tour+ en eco-modus. Deze standen (behalve eMTB en tour+) kunnen dus compleet worden gepersonaliseerd.  

 

Nieuwe Bosch PowerTube 750 batterij

Met een volledig vermogen van 750Wh (Wattuur) is de nieuwste Bosch PowerTube 750Wh batterij de krachtigste fietsbatterij die Bosch tot op heden op de markt heeft gebracht. Los van het dual battery system. De PowerTube 750Wh heeft echter dezelfde batterijcellen als zijn voorganger; de PowerTube 625Wh. Dat betekent dat de PowerTube 750Wh met een capaciteitsverbetering van 20% een stuk langer en zwaarder zal zijn. Bosch heeft daarentegen wel de aansluiting aangepast waardoor de batterij beter/verder in de fiets kan worden geschoven. Ook het harnas van de bedrading is veranderd waardoor de batterij beter in de fiets past. De batterij is verder niet compatibel met de voorgaande PowerTube modellen.  

Om de Bosch PowerTube 750Wh te laden heeft Bosch een nieuwe lader ontworpen waarmee de fietsbatterij in zo’n 2 uur voor 50% is geladen, in 6 uur zou de batterij voor 100% geladen moeten zijn. Zodra de Bosch PowerTube 750 verkrijgbaar is, kunt u hier terecht. 

 

LED-bedieningseenheid 

Met de vernieuwde LED-bedieningseenheid kan de gebruiker eenvoudig de rijmodus beheren. Aan de hand van 5 streepjes die boven elkaar staan wordt het batterijniveau aangeduid. De geselecteerde rijmodus wordt aangegeven door middel van verschillende kleuren die met een LED-streep om het Bosch logo heengaat (zie afbeelding). 

 

KIOX 300 display 

Ook de nieuwe KIOX 300 display is een mooie toevoeging aan het scala producten dat Bosch heeft aangekondigd. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de nieuwe display geen knoppen. Dit heeft te maken met de eerdergenoemde LED-bedieningseenheid. Ook is de positie is gunstiger bij het nieuwe model. Zo is deze beter beschermd voor eventuele valpartijen. Voorheen zat het display op een kwetsbare plek, nu zit hij verstopt tussen het stuur en de stem.  

 

 

Anti-diefstal door middel van ConnectModule 

In de toekomst zal Bosch ook de ConnectModule introduceren aan de e-bike community. Hiermee maakt Bosch het mogelijk om een alarm af te laten gaan wanneer een fiets wordt gestolen. Ook kan de fiets worden gevolgd wanneer anderen er toch nog in slagen de fiets te stelen. Erg handig dus! Later worden er nog meer functies toegevoegd aan de ConnectModule. Hierover houden wij jullie op de hoogte! 

 

Wat vinden wij ervan 

Ondanks dat Bosch de daadwerkelijke prestaties van de Performance CX motor niet heeft vernieuwd, is het hele ecosysteem eromheen aanzienlijk verbeterd. Door al de functies die gebruikers in de toekomst zelf kunnen aanpassen zal enorm bijdragen aan het rijplezier van de e-bikers. We hopen dat ondanks de grootte van de fietsbatterij, de fabrikanten mooie e bikes zullen ontwerpen waar de batterij mooi kan worden weggewerkt zodat wij u in de toekomst kunnen voorzien van deze mooie Bosch PowerTube 750

 

Lees ook:
 1. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een batterij voor de elektrische fiets?

  Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een batterij voor de elektrische fiets?

  Lees meer
 2. Wat kost een fiets batterij?

  Wat kost een fiets batterij?

  Lees meer
 3. 7 voordelen van de e-bike

  7 voordelen van de e-bike

  Lees meer