Vervangende of originele fietsbatterij?

Vervangende of originele fietsbatterij?

We krijgen regelmatig de vraag of een vervangende (ook wel compatibele genoemd) fiets batterij net zo goed is als een originele. Wat ons betreft een lastige kwestie aangezien er zo veel producten op de markt worden gebracht waardoor het onmogelijk is om alle vervangende als zowel de originele types over één kam te scheren. Niet alle originele batterijen zijn goed en niet alle vervangende batterijen werken uitstekend. Dat gezegd hebbende, zijn er wel een aantal zaken die we u willen uitleggen.

Originele fiets batterij 

Wanneer u de keuze maakt om een originele batterij aan te schaffen dan is daar uiteraard niets mis mee. U weet wat u krijgt en het voelt, vertrouwt. Echter, kan het altijd nog zo zijn dat er (net zoals bij vervangende batterijen) fouten in het product zitten. Uiteraard proberen de producenten dit binnen de gewenste marges te houden, wat ook gezien kan worden als hun morele verplichting. 

Het punt bij een originele fietsbatterij is, dat u voor een veilige, vaak duurdere optie kiest, maar daar dus ook wel wat voor terugkrijgt. Zo weet u altijd zeker dat wanneer u eenzelfde type originele batterij besteld, deze altijd zal passen en dat de capaciteit minstens gelijk is aan die van uw huidige batterij.

 

Vervangende fiets batterij

Vervangende fiets batterijen die wij toevoegen aan ons assortiment zijn eerst grondig getest. Er zijn namelijk talloze bedrijven die vervangende batterijen aanbieden waar dus naast heel veel goede batterijen, helaas ook heel veel slechte exemplaren bij zitten. Vandaar dat wij dus kritisch kijken naar de vervangende types voordat we die we aanbieden op onze website.

Het grootste voordeel van een vervangend product is uiteraard de prijs. Een fiets batterij heeft een flink prijskaartje dus zijn vervangende batterijen een mooi alternatief. Vaak is het ook zo dat vervangende types opties hebben voor een hogere capaciteit dan u gewend bent. Hiervan ligt de prijs wel hoger, maar daar krijgt u dan ook wat voor terug.

Bovendien bieden wij onze vervangende fiets batterijen aan met 2 jaar fabrieksgarantie, net zoals we bij de originele batterijen doen. We garanderen de kwaliteit van beiden typen batterijen. De keus laten wij uiteraard aan u over. Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp of andere kwesties? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!