Productadvies

De adviespagina biedt overzichtelijk antwoorden op de meestgestelde vragen over batterijen en laders.

FAQ Batterijen

Hoe vind ik de juiste batterij voor mijn fiets?

U zou het beste de originele batterij erbij kunnen pakken en even kunnen controleren of er een uniek partnummer op staat. Indien dit zo is kunt u dit partnummer in de zoekbalk ingeven en u zou vervolgens bij het product uit moeten komen. Indien u geen gebruik maakt van een zoektocht via partnummer, dan kunt u het beste zoeken op basis van het merk en de specificaties, om vervolgens het uiterlijk van uw originele batterij te vergelijken met de productafbeeldingen en -teksten. Let hierbij goed op dat u de juiste batterij bestelt, aangezien in sommige gevallen de aansluiting van de batterij afwijkt terwijl de batterij verdacht veel op uw originele lijkt. Indien u niet zeker bent van uw keuze, kunt u het beste even contact opnemen met de klantenservice.

Wat is een partnummer en waar kan ik het vinden?

Een partnummer is een uniek nummer dat op de originele batterij is terug te vinden. Het nummer is vaak per merk en model anders en is regelmatig terug te vinden op een label aan de onderkant van de batterij.

Ik heb de keuze tussen een originele en compatibel batterij, wat is de beste optie?

Dat kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. In de basis komt het vaak aan op uw perceptie ten aanzien van de prijs-/kwaliteitsverhouding. Met een origineel product weet u vaak wat u kunt verwachten doordat u het product naar alle waarschijnlijkheid heeft mogen ervaren. Het compatibel product is vaak ietwat goedkoper. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een andere kwaliteit behuizing, een ander merk batterijcellen, geen onderzoekskosten voor ontwikkeling, etc.

Wat is voltage (V), ampère-uur (Ah) en wattuur (Wh)?

Het voltage (V) is spanningseenheid, de totale elektrische spanning van uw batterij. Ampère-uur (Ah) is een eenheid voor elektrische lading. De totale elektrische lading die bij één ampère in één uur heeft gestroomd. Het is een gebruikelijke duiding van de capaciteit van een batterij. Hoe meer ampère-uur, hoe groter de capaciteit van de batterij. Wattuur (Wh) op uw batterij toont over hoeveel elektrische energie de batterij beschikt. Het leveren van een vermogen van één Watt gedurende één uur levert een energie op van één wattuur (Wh).

Kan ik een batterij kiezen met een ander voltage (V) dan het origineel?

Nee. In een uitzonderlijk geval wijkt het voltage één volt af van een originele batterij.

Kan ik een batterij kiezen met een hoger of lager ampère-uur (Ah) of wattuur (Wh)?

Ja, dit is mogelijk. Hoe hoger het ampère-uur (Ah), hoe groter de capaciteit, des te groter de actieradius. U kunt met deze batterij daardoor meer kilometers fietsen op een lading.

Ik heb de keuze tussen verschillende capaciteiten (Ah), welke kan ik kiezen?

Hierin kunt u een afweging maken tussen de prijs en de actieradius.

Hoe lang gaat een batterij gemiddeld mee?

Dat verschilt sterk per merk en type, de kwaliteit van de batterij en hoe u de batterij behandelt. Gemiddeld gaat een batterij zo’n drie tot zeven jaar mee.

Wat kan ik doen met mijn oude batterij?

Deze kunt u inleveren bij een van de Bebat inzamelpunten.

Mijn batterij is niet terug te vinden in jullie assortiment, wat kan ik doen?

Wij controleren graag voor u of wij de batterij alsnog kunnen leveren. Wanneer u dit wenst kunt u het beste duidelijke foto’s van de originele batterij maken waarbij het label op de batterij leesbaar is. Deze kunt u vervolgens doorzetten naar onze klantenservice.

FAQ Laders

Hoe vind ik de juiste lader voor mijn batterij?

Soms komt het voor dat er een partnummer ofwel modelnummer op de originele lader staat. Dit nummer is niet altijd uniek, maar u zou kunnen verifiëren of u het juiste vindt op basis van dit nummer. Kijk hiervoor goed naar het uiterlijk, de specificaties en de aansluiting. Indien het partnummer ofwel modelnummer geen uitkomst biedt, kunt u het beste gaan zoeken op basis van het merk. Vervolgens kunt u de juiste lader selecteren op basis van de specificaties en het uiterlijk. Indien u niet zeker bent dat u de juiste lader heeft gevonden, kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice.

Mijn lader heeft een partnummer, is deze uniek?

Dit kan niet gegarandeerd worden. Het komt regelmatig voor dat een lader over een nummer beschikt dat op meerdere laders met andere specificaties wordt getoond.

Wat is output voltage (V) en output stroom (A)?

Het output voltage (V) is het voltage of wel elektrische spanning die de lader levert. Output stroom (A) toont hoeveel elektriciteit de batterij nodig heeft.

Kan ik een lader kiezen met een afwijkend output voltage (V)?

Nee, dit is niet mogelijk. Een afwijkend voltage kan schade toebrengen aan uw producten.

Kan ik een lader kiezen met een hogere of lagere output stroom (A) dan mijn originele lader?

Lager niet, hoger wel.

Ik heb de keuze tussen een originele en compatibel lader, welke is de beste optie?

Dat kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. In de basis komt het vaak aan op uw perceptie ten aanzien van de prijs-/kwaliteitsverhouding. Met een origineel product weet u vaak wat u kunt verwachten doordat u het product naar alle waarschijnlijkheid heeft mogen ervaren. Het compatibel product is vaak ietwat goedkoper. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals onder andere de kwaliteit, ander materiaal, geen onderzoekskosten voor ontwikkeling, etc.

Hoe heet de stekker van mijn lader?

Vaak wordt een stekker genoemd naar het aantal contactpunten (ook polen of polig) genoemd. In een paar gevallen wordt hiervan afgeweken.

Welke lader is geschikt voor mijn 24V batterij?

Bij een 24V batterij hoort een 29.4V lader. U hoeft enkel nog de juiste aansluiting te selecteren en eventueel een keuze te maken voor de gewenste output stroom (A).

Welke lader is geschikt voor mijn 36V batterij?

Bij een 36V batterij hoort een 42V lader. U hoeft enkel nog de juiste aansluiting te selecteren en eventueel een keuze te maken voor de gewenste output stroom (A).

Wat kan ik doen met mijn oude lader?

Wij adviseren u de lader die u niet meer gebruikt naar een klein elektrisch afval inzamelpunt te brengen.

Mijn lader is niet terug te vinden in jullie assortiment, wat kan ik doen?

Wij controleren graag voor u of wij de lader alsnog kunnen leveren. Wanneer u dit wenst kunt u het beste duidelijke foto’s van de originele lader maken waarbij het label op de lader leesbaar is. Daarnaast ontvangen wij graag een duidelijke afbeelding van de aansluiting. Deze kunt u vervolgens doorzetten naar onze klantenservice.

FAQ Accessoires

Waar kan ik de accessoires vinden?

Helaas hebben wij momenteel nog geen accessoires in ons assortiment. Maar wees niet getreurd, we zijn op de achtergrond hard aan het werken om een mooi assortiment voor u te ontwikkelen.

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u de vraag over uw batterij of lader niet kunnen vinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de chat of mail. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen via het mailadres wat onder deze tekst wordt getoond. Heeft u een vraag over bestellen, verzending en levering, garantie en retouren? Dan adviseren wij u om eerst een kijkje te nemen op de klantenservice pagina.

Contactgegevens

AdresScheiweg 26, 5421XL, Gemert (postadres)
KVK74561715
BTWNL859948833B01
Mailklantenservice@ebikebatterij.beContactformulier