magnaicons/hamburger

Menu

Verlanglijst

Waar gaat uw vraag over?

Selecteer een onderwerp

Bestellen, Betalen & Advies

Bestellen, Betalen & Advies

Verzenden & Bezorgen

Verzenden & Bezorgen

Retouren & Annuleren

Retouren & Annuleren

Garantie

Garantie

Blogs

Blogs

Blogs

Blogs

Is mijn fietsaccu toe aan vervanging? magnaicons/chevron-down

Er zijn verschillende manieren om te herkennen of uw fietsaccu aan vervanging toe is. Let daarom op de volgende zaken:

 • De accu heeft aantoonbare schade aan de buitenste behuizing. Deze schade maakt uw fietsaccu gevoeliger voor kortsluiting door warmte of vocht. Het is daarom raadzaam deze te vervangen.
 • De actieradius van de fietsaccu loopt terug. De fietsaccu geeft aan dat deze 100% is opgeladen, maar het maximale bereik wordt niet gehaald. Dit zal minder snel opvallen wanneer u korte afstanden fietst.
 • Het opladen duurt langer. Naar verloop van tijd zult u merken dat uw accu steeds langzamer volledig is opgeladen. Dit is normaal, omdat de energiecellen laadcapaciteit verliezen. Het is wel een signaal dat de accu aan het slijten is.
 • Volledig opladen lukt niet meer. Over het algemeen is dit niet erg, wanneer u nog gewoon kunt fietsen, maar het is een signaal dat de accu aan het slijten is.
 • De accu laadt helemaal niet meer op. Dit is een overduidelijk signaal dat uw fietsaccu aan vervanging toe is. Dit betekent niet dat u een nieuwe elektrische fiets moet aanschaffen, maar wel een nieuwe fietsaccu, zodat u weer jaren fietsplezier kan beleven.

 

Hoe laad ik mijn fietsaccu op? magnaicons/chevron-down

Neem de fietsaccu uit de elektrische fiets, plaats deze op een stabiele ondergrond en koppel de bijpassende lader aan de accu en in het stopcontact. Vervolgens ziet u waarschijnlijk een rood lampje branden, welke naar verloop van tijd groen zal kleuren. Dit lijken hele simpele stappen, maar er komt nog meer kijken bij het opladen van een fietsaccu. Daarom geven wij de volgende tips:

 • Laad uw fietsaccu pas op wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld als het indicatie van het laadniveau bij één streepje is.
 • Leg uw fietsaccu nooit langer aan de lader, dan nodig. Laad de fietsaccu dus niet ’s nachts op.
 • Laad uw accu in een droge ruimte op kamertemperatuur.

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9dFlpRzVuNWhVUHMi" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9PcGxhZGVuX18xLnBuZyIsImFsdCI6IllvdXR1YmUiLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

Hoe voorkom ik waterschade aan mijn fietsaccu? magnaicons/chevron-down

De fietsaccu is het meest kwetsbare onderdeel van uw elektrische fiets. De fietsaccu en elektrische fiets zijn spatwaterdicht, maar bij heftige regenbuien kan er schade ontstaan. Probeer daarom uw elektrische fiets en fietsaccu altijd op een droge plek te bewaren.

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9MFYwRGxMdW93TW8i" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9XYXRlcnNjaGFkZV92b29ya29tZW5fXzEucG5nIiwiYWx0IjoiWW91dHViZSIsIndpZHRoIjoiMTkyMCIsImhlaWdodCI6IjEwODAifQ--" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

Kan mijn fietsaccu de hele nacht aan de lader? magnaicons/chevron-down

Wij raden aan om uw fietsaccu nooit langer aan de lader te leggen, dan nodig is. Laad uw e-bikeaccu daarom ook niet ’s nachts op.

Hoe lang gaat een nieuwe fietsaccu mee? magnaicons/chevron-down

De gemiddelde levensduur van een fietsaccu bij normaal gebruik is 5 jaar. Dit kan overigens variëren. Wanneer u uw elektrische fiets minder intensief gebruikt, kan een fietsaccu langer mee gaan.

Hoe kan ik de levensduur van mijn fietsaccu verbeteren? magnaicons/chevron-down

De levensduur van uw fietsaccu kunt u op verschillende manieren verbeteren. Hieronder geven wij een aantal tips om de levensduur te verbeteren tijdens het laden en fietsen.

Levensduur verbeteren tijdens het laden

Zorg ervoor dat de laadcyclus zo klein mogelijk is. Een laadcyclus betekent dat een fietsaccu volledig ontladen en opgeladen wordt. Ontlaad en laad uw accu daarom één keer per maand. Verder is het goed om te zorgen:

 • Dat uw fietsaccu in een ruimte op kamertemperatuur ligt tijdens het laden.

Dat uw fietsaccu nooit langer dan 24 uur aan de lader ligt.

Levensduur verbeteren tijdens het fietsen

Ook tijdens uw fietstocht hebben we een aantal tips om de levensduur van uw accu te verlegen. Denk daarom aan het volgende:

 • Zorg dat uw bandenspanning op orde is. Hierdoor verbruikt u minder extra energie.
 • Rijd niet weg met trapondersteuning. Dit vraag veel energie van uw fietsaccu.
 • Zet de versnelling niet te hoog. Wanneer u langzaam trapt, met een hoge snelheid, kost dit extra energie voor uw fietsaccu.
 • Schakel op tijd. Probeer altijd in een lichte versnelling weg te rijden en schakel pas wanneer u harder gaat fietsen.
 • Zorg dat de accu niet leeg raakt tijdens het fietsen.
 • Droog de contactpunten van uw fietsaccu eerst af vóórdat u gaat laden. Zeker wanneer u in een regenbui terecht bent gekomen tijdens het fietsen.

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9bkpBcGNMdGVXOTQi" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UaHVtYm5haWwtMi5qcGciLCJhbHQiOiJZb3VUdWJlIiwid2lkdGgiOiIxOTIwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTA4MCJ9" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

Hoe kan ik mijn e-bikeaccu het beste bewaren? magnaicons/chevron-down

Het bewaren van uw fietsaccu is van groot belang voor de levensduur van uw fietsaccu. Daarom geven wij de volgende tips:

 • Probeer extreme temperaturen te vermijden. De temperatuur heeft een grote invloed op de conditie van uw accu.
 • Zorg ervoor dat uw fietsaccu nooit helemaal leeg is wanneer u deze opbergt. Wanneer u dit wel doet is kans groter op diepontlading, waardoor uw accu niet meer goed oplaadt.
 • Als u een afneembare accu heeft, verwijder deze dan van uw elektrische fiets en leg deze binnen. Hierdoor wordt de fietsaccu minder blootgesteld aan de weerselementen.

Bewaar uw accu in een accutas. Dergelijke beschermhoezen zorgen dat de temperatuur stabiel blijft wanneer deze is opgeborgen.

Hoe gebruik ik mijn e-bikeaccu voor de eerste keer? magnaicons/chevron-down

Wanneer u de fietsaccu binnenkrijgt, dient u de accu helemaal op te laden tot 100% zonder onderbrekingen. Daarna kunt u de fietsaccu gaan gebruiken. Belangrijk is dat de fietsaccu leeg wordt gefietst tot onder de 15%. Dit kan natuurlijk in meerdere fietstochten. Wanneer de accu onder de 15% is, raden wij aan om de vorige stappen 3 keer te doorlopen.

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9S19LdmUwSkI1UTAi" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UaHVtYm5haWwuanBnIiwiYWx0IjoiWW91VHViZSAiLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

Wat is reviseren van een e-bikeaccu? magnaicons/chevron-down

Het reviseren van een fietsaccu is dat de oude cellen van uw fietsaccu worden vervangen door nieuwe cellen. Deze cellen zitten in de behuizing van de accu en zijn daardoor niet te zien met het blote oog. Wanneer u uw fietsaccu laat reviseren is er geen garantie op herstel en wanneer de cellen van uw fietsaccu dusdanig beschadigd zijn, bestaat er een kans dat revisie niets oplevert. Daarom raden wij te alle tijden aan om een nieuwe fietsaccu te kopen.

Wat is capaciteit bij een e-bikeaccu? magnaicons/chevron-down

Capaciteit is eigenlijk een ander woord voor wattuur en wordt vaak uitgedrukt in wh. Een andere manier om de capaciteit te berekenen is ah (ampère per uur) te vermenigvuldigen met het voltage. Een accu heeft dus bijvoorbeeld 745,2wh of een capaciteit van 20.7ah en een voltage van 36V. Daarnaast is de capaciteit het laadvermogen van een accu en geeft het aan hoe lang de fietsaccu energie kan geven aan de motor. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer energie er kan worden opgeslagen, hoe langer u kun fietsen.

Goed om te weten: fietsaccu’s met een hoge capaciteit zijn vaak zwaarder en/of groter dan fietsaccu’s met een lage capaciteit.

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9aG5JZGc2c3JVbkki" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9BY3RpZXJhZGl1c18ucG5nIiwiYWx0IjoiIiwid2lkdGgiOiIxOTIwIiwiaGVpZ2h0IjoiMTA4MCJ9" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

Wat is voltage van een e-bikeaccu? magnaicons/chevron-down

Het voltage, afgekort V, is de spanningseenheid van uw e-bikeaccu. Dit is tevens de totale elektrische spanning van de accu.

Welke voltage e-bikeaccu heb ik nodig voor mijn elektrische fiets? magnaicons/chevron-down

Het voltage wat u nodig heeft is afhankelijk van het type accu wat u heeft. U kunt het voltage gemakkelijk achterhalen door naar het label te kijken van uw fietsaccu. Dit is vaak een combinatie van een cijfer en een ‘V’

Wat is het verschil tussen een originele accu en een compatibel fietsaccu? magnaicons/chevron-down

Het grote verschil tussen een originele en een compatibel fietsaccu is het merk. Daarnaast speelt de prijs ook een rol. Vaak zijn originele accu’s duurder dan compatibel fietsaccu’s.

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9RVhFRG1IcW1HcXci" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UaHVtYm5haWwtMl9rb3BpZS5qcGciLCJhbHQiOiJZb3VUdWJlICIsIndpZHRoIjoiMTkyMCIsImhlaWdodCI6IjEwODAifQ--" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

Wat is het verschil tussen een smart en non-smart e-bikeaccu? magnaicons/chevron-down

Smart-accu’s zijn e-bikeaccu’s die een smart batterijbeheersysteem (BMS) hebben. Dit houdt in dat het BMS net iets ‘slimmer’ werkt dan een normaal batterijbeheersysteem. Een smart-systeem heeft meerdere voordelen. Zo geeft een smart-systeem meer informatie af, worden gegevens met het display en de motor gemakkelijk uitgewisseld en stoppen smart-accu’s met opladen wanneer de accu vol is.

{{widget type="Magna\VideoEmbed\Block\Widget\VideoEmbed" video_url="Imh0dHBzOlwvXC93d3cueW91dHViZS5jb21cL3dhdGNoP3Y9Ri1xRjBxaFVHbXci" video_thumbnail="eyJzcmMiOiJ3eXNpd3lnXC9UaHVtYm5haWwtMl9rb3BpZV8yLmpwZyIsImFsdCI6IllvdVR1YmUiLCJ3aWR0aCI6IjE5MjAiLCJoZWlnaHQiOiIxMDgwIn0-" max_width="InctZnVsbCI-" _dataEncoded="1"}}

Klantenservice & Contact

Klantenservice & Contact

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bent u niet zeker van welke accu u nodig heeft? Bent u niet zeker van welke accu u nodig heeft?

Bent u niet zeker van welke accu u nodig heeft?

Heeft u persoonlijk hulp nodig? Heeft u persoonlijk hulp nodig?

Heeft u persoonlijk hulp nodig?

Product is toegevoegd aan uw winkelwagen

Subtotaal van uw bestelling

Bestel nu! Bekijk winkelwagen magnaicons/cart