Blog

Welkom op onze blogpagina! Kom hier alles te weten over e-bikes en hoe u uw elektrische fiets en fietsaccu het beste kunt onderhouden, of laat u inspireren door de vele mooie fietsroutes in zowel Nederland als in het buitenland.

Bekijk onze meest recente blogs:

 1. Actieradius elektrische fiets; hoe zit dat nu precies?

  Actieradius elektrische fiets; hoe zit dat nu precies?

  U staat op het punt om een nieuwe fietsbatterij aan te schaffen en enkele vragen rondom de actieradius blijven bij u rondcirkelen, wat kan ik nou verwachten van mijn nieuwe fietsbatterij? Hoeveel km kan ik er mee afleggen? Welke factoren zijn er van belang? In deze blog proberen wij u hierin wegwijs te maken.

  Lees meer
 2. Ontdek Europa vanaf de pedalen tijdens de ideale vakantie voor uw e-bike!

  Ontdek Europa vanaf de pedalen tijdens de ideale vakantie voor uw e-bike!

  Nog geen keuze kunnen maken over uw vakantiebestemming? Het zonnige Italië, het adembenemende Slovenië of toch het avontuurlijke Kroatië? Lastig… Maar waarom kiezen als u het ook allemaal in één vakantie kan? In deze blog presenteren wij u de fietsroute van uw dromen, welke u leidt door de pracht en praal van alle drie de landen. 

  Lees meer
 3. Op reis met de e-bike: tips voor een onvergetelijke fietsvakantie!

  Op reis met de e-bike: tips voor een onvergetelijke fietsvakantie!

  Vindt u het heerlijk om te fietsen op vakantie, maar wilt u ook nog genoeg energie overhouden om na een lange fietstocht mooie steden te bezoeken en wat cultuur te snuiven? Dan is een fietsvakantie op de e-bike de perfecte oplossing! Voor optimaal genot van uw lang verlangde fietsvakantie is het essentieel om altijd goed voorbereid op pad te gaan en om uw fietsbatterij onderweg zorgvuldig te onderhouden. In deze blog geven we u de beste tips voor een onvergetelijke fietsvakantie!

  Lees meer
 4. Bescherm uw fietsbatterij tegen de hitte!

  Bescherm uw fietsbatterij tegen de hitte!

  Ebike batterijen kunnen over het algemeen niet goed tegen hitte, en moeten dus altijd zorgvuldig worden onderhouden in de zomer. Extreme temperaturen kunnen er namelijk voor zorgen dat de actieradius van uw batterij achteruitgaat, of dat er andere schade aan uw kostbare batterij ontstaat. Lees hier onze handige tips over hoe u uw batterij het beste tegen de hitte beschermt.  

  Lees meer
 5. 7 voordelen van de e-bike

  7 voordelen van de e-bike

  De laatste jaren is de e-bike enorm gestegen in zijn populariteit. Niet zo vreemd, gezien alle voordelen die een elektrische fiets met zich meebrengt. Twijfelt u nog om een elektrische fiets aan te schaffen? Hier zijn 7 redenen om het wel te doen!

  Lees meer
 6. Wat is een speed pedelec?

  Wat is een speed pedelec?

  Een speed pedelec; u heeft er vast wel eens van gehoord. Deze nieuwe soort elektrische fiets is erg populair, vooral onder de woon-werkverkeer fietsers. Wilt u alles over de speed pedelec te weten komen en kijken of deze geschikt is voor uzelf? Lees dan deze blog!

  Lees meer
 7. E-bike koopgids: waar op letten bij aankoop elektrische fiets?

  E-bike koopgids: waar op letten bij aankoop elektrische fiets?

  Het aanschafproces van een e-bike kan nog wel eens ingewikkeld zijn omdat u met zoveel dingen rekening moet houden. Daarom hebben wij speciaal voor u een koopgids samengesteld waarin we precies vertellen waar u op moet letten tijdens het kopen van een elektrische fiets.

  Lees meer
 8. Woon-werkverkeer op de e-bike

  Woon-werkverkeer op de e-bike

  Het aantal mensen dat regelmatig op de fiets naar het werk gaat neemt toe en komt grotendeels door de groeiende populariteit van de e-bike. Waarom zou u overstappen naar het gebruiken van een e-bike voor uw woon-werk verkeer? We hebben de belangrijkste argumenten hieronder voor u op een rijtje gezet!

  Lees meer
 9. Calorieën verbranden met elektrisch fietsen: zo zit het!

  Calorieën verbranden met elektrisch fietsen: zo zit het!

  Dat fietsen goed is voor de gezondheid weten we allemaal wel. Maar hoe zit het nou precies met het aantal verbrande calorieën op een elektrische fiets? En is een e-bike wel net zo gezond als een gewone fiets? We hebben het voor u uitgezocht.

  Lees meer
 10. Wat kost een fiets batterij?

  Wat kost een fiets batterij?

  De prijs van een nieuwe e-bike batterij wordt bepaald door het merk, soort batterij of het vermogen en kan dus heel erg verschillen. In deze blog leggen we uit wat de gemiddelde prijs van een fiets batterij is, en waarom deze prijs zo kan verschillen.

  Lees meer
 11. Genieten van moeder natuur in het Veluwse landschap

  Genieten van moeder natuur in het Veluwse landschap

  Op zoek naar wild in de omgeving van Epe! Deze route voert je door prachtige bossen en heidevelden. De bossen zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën en vossen.

  Lees meer
 12. Ga op zoek naar wild in de omgeving van Epe!

  Ga op zoek naar wild in de omgeving van Epe!

  Deze route voert je door prachtige bossen en heidevelden. De bossen zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën en vossen.

  Lees meer
 13. Hoe lang duurt het opladen van de batterij van mijn elektrische fiets?

  Hoe lang duurt het opladen van de batterij van mijn elektrische fiets?

  De trapondersteuning die u krijgt tijdens het fietsen is één van de voordelen van een elektrische fiets. De elektrische fiets is voorzien van een motor, deze haalt zijn energie uit een fietsbatterij. Een batterij van een elektrische fiets dient u regelmatig op te laden. Wilt u weten hoe het opladen werkt en hoe lang een batterij opladen elektrische fiets duurt? Lees dan verder!

  Lees meer
 14. Hoe haal je de batterij uit een elektrische fiets?

  Hoe haal je de batterij uit een elektrische fiets?

  Batterij uit elektrische fiets halen Stella Heeft u een elektrische Stella fiets met een batterij die uitneembaar is? Dan kunt u deze batterij opladen op iedere gewenste plek. De oplader die bij de batterij hoort kunt in elk normaal stopcontact gebruiken. U heeft veel gebruiksgemak van een uitneembare batterij. Wilt u de batterij uit elektrische …
  Lees meer
 15. Wanneer moet ik de batterij van mijn elektrische fiets vervangen?

  Wanneer moet ik de batterij van mijn elektrische fiets vervangen?

  De batterij is een belangrijk onderdeel van een elektrische fiets. Het geeft de energie aan de motor die uw trapbeweging ondersteunt. Als u de batterij van uw elektrische fiets goed onderhoudt dan gaat deze ongeveer 5 tot 8 jaar mee. Maar het blijft een onderdeel die onderhevig is aan veroudering en slijtage, dus moet het soms vervangen worden. Maar hoe merkt u wanneer de batterij elektrische fiets vervangen moet worden?…
  Lees meer
 16. Hoeveel km gaat een batterij van een elektrische fiets mee?

  Hoeveel km gaat een batterij van een elektrische fiets mee?

  Hoeveel km gaat een batterij van een elektrische fiets mee? Dat is waarschijnlijk de vraag die het vaakst gesteld wordt over elektrische fietsen. Het bereik van je fietsbatterij, dus het aantal kilometers die je e-bike kan afleggen wordt bepaald door de batterij die op je fiets zit. Het gaat er namelijk om hoeveel energie de batterij kan opslaan. Het bereik kan per batterij verschillen.

  Lees meer
 17. Hoe verleng ik de levensduur van mijn fiets batterij?

  Hoe verleng ik de levensduur van mijn fiets batterij?

  Dit doet u door de lading van de fiets batterij tussen de 20% en 80% te houden. Wanneer u de fiets batterij langere tijd niet gebruikt, dan kunt u deze het best wegleggen met een lading van tussen de 20% en 30% tot 50%.

  Lees meer
 18. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een batterij voor de elektrische fiets?

  Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een batterij voor de elektrische fiets?

  Waar moet u als koper op letten, wanneer u een fietsbatterij aanschaft? In het volgende artikel worden de kenmerken van fietsbatterijen besproken. Daarnaast leest u hoe u optimaal gebruik maakt van uw fietsbatterij. Met de juiste informatie heeft u jaren plezier van uw elektrische fiets.

  Lees meer
 19. Help uw fietsbatterij de winter door!

  Help uw fietsbatterij de winter door!

  Net als uzelf, is de fietsbatterij van uw e-bike gevoelig voor kou. Waar ons lichaam harder moet werken wanneer de kou ons lichaam bekruipt, gebeurt bij de fietsbatterij hetzelfde: Als het koud is, stroomt de energie minder makkelijk door het systeem. Dit kan ervoor zorgen dat de actieradius van uw fietsbatterij met lage temperaturen kleiner is dan normaliter. Om de levensduur van uw fietsbatterij in stand te houden, is het belangrijk om uw fietsbatterij goed te verzorgen in deze periode.

  Lees meer
 20. Hoe kun je een batterij van een elektrische fiets testen?

  Hoe kun je een batterij van een elektrische fiets testen?

  Ook de batterij van een elektrische fiets heeft helaas geen oneindig leven. Het vermogen van de batterij wordt in de loop der jaren steeds minder. U behaalt niet meer de actieradius die u haalde toen u de fiets net had gekocht. U zou natuurlijk meteen een nieuwe batterij kunnen aanschaffen. Maar voordat u dat doet wilt u natuurlijk wel zeker weten dat het minder worden van de actieradius ligt aan de batterij, en niet aan iets anders. Een nieuwe batterij voor uw e-bike kan namelijk best duur zijn. Hoe kunt u een batterij van een elektrische fiets testen?

  Lees meer
Toon per pagina